Hlavní obsah

Ukrajinka, kterou znásilnili a zapálili, svým zraněním podlehla

Novinky, rei, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Oběť brutálního znásilnění trojicí mladíků a synů prominentů na Ukrajině v nemocnici ve čtvrtek podlehla svým zraněním. Osmnáctiletou Oksanu Makarovovou z obce Mikolajiv mladíci nejprve sexuálně zneužili, načež se ji pokusili uškrtit a nakonec ji zabalili do prostěradla, hodili do jámy na stavbě a zapálili.

Napadená Oksana Makarovová

Článek

Oskana zemřela na jednotce intenzivní péče v Doněcku, v důsledku plicního krvácení se jí zastavilo srdce. Potvrdil to šéf tamního popáleninového oddělení Emil Fistal.

Ukrajina o dívčině případu hovoří jako o jednom z nejhorších zločinů v dějinách země. „Necítila jsem tělo. Nejdříve jsem volala o pomoc. Ale nikdo tam nebyl. Tak jsem se začala modlit. Myslela jsem, že už jsem mrtvá. Všechno si to vybavuji jakoby v mlze,“ popsala dříve dívka incident, k němuž došlo 8. března. [celá zpráva]

Lékaři jí museli amputovat ruku a obě nohy, byla popálená na 50 procentech těla, shořely jí ledviny. Zmrzačenou Oksanu našel v jámě náhodný kolemjdoucí až druhý den.

Znásilněná a popálená Ukrajinka mluví o svých pocitech

Mladíky policie nejdříve zatkla, dva z nich byli ale zakrátko propuštěni pro nedostatek důkazů. Když se potvrdila jejich identita, Ukrajinci se rozlítili nad ledabylým vyšetřováním případu. Jeden z mladíků dokonce útok klidným hlasem popsal na videu zveřejněném na internetu. Lidé vyšli do ulic, protestovalo se před budovou generální prokuratury v Kyjevě.

Teprve na nátlak demonstrantů ukrajinský prezident Viktor Janukovyč nařídil 13. března nejvyššímu státnímu zastupitelství, aby případ znovu otevřelo. Dvojice byla opět zatčena, tentokrát ji i s třetím mladíkem obvinili z pokusu o vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám