Hlavní obsah

Princ William se bude ženit, Británie chystá oslavy

– Londýn • Aktualizováno
Novinky, rei

Britský korunní princ William se bude příští rok ženit, oznámila v pondělí královská rodina. Syn prince Charlese a zesnulé princezny Diany si vezme dlouholetou přítelkyni Kate Middletonovou. Oba mají 28 let.

Článek

"Jsem zprávou nadšen. Oběma snoubencům přeji všechno nejlepší," reagoval na oznámení britský premiér David Cameron. Záhy veřejně gratulovala i královna Alžběta II. s chotěm, vévodou s Edinburghu Philipem.

Svatba se má konat na jaře anebo v létě příštího roku v Londýně. Královská rodina potvrdila, že pár je od října zasnouben. William Kate požádal o ruku v říjnu během dovolené v Keni. Stanice SkyNews oznámila, že sňatek posvětily obě rodiny.

Pár bude dál žít v Severním Walesu, přičemž William zůstává ve službách královského letectva.

Znají se od studií

Princ se s Middletonovou potkal v roce 2001 během studií na nejstarší skotské univerzitě St. Andrews. Chodí spolu od roku 2003.  V roce 2007 se na čas rozešli, ale záhy se zase usmířili. Jejich svatba se uskuteční přesně  30 let po svatební ceremonii Williamových rodičů, Charlese a Diany.

William je starším synem Charlese, který zůstává prvním v pořadí na trůn po své matce, úřadující královně Alžbětě.

Middletonová není šlechtického původu. Jejími rodiči jsou bývalý letecký dispečer British Airways a letuška. Pár založil koncem 80. let společnost Party Pieces, která zajišťuje vše potřebné pro různé oslavy.  Za ta léta se z nich údajně stali milionáři.

Kate pracovala ve firmě jako fotografka. Dále se má věnovat jen firemním aktivitám spojeným s charitativními projekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám