Hlavní obsah

Autor snímků z Berlusconiho vily chce politický azyl ve Španělsku

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský fotoreportér Antonello Zappadu, který svými snímky ze sardinské luxusní vily premiéra Silvia Berlusconiho vyvolal mezinárodní rozruch, chce opustit svou vlast a požádat ve Španělsku o politický azyl. Podle listu La Repubblica řekl, že se v Itálii cítí být kvůli své novinářské práci pronásledován.

Foto: Profimedia.cz

Antonello Zappadu

Článek

Zappadu si v této souvislosti postěžoval, že vydavatelství, pro které jako fotograf pracoval, jej propustilo. Jeho osobní archiv už loni zabavily úřady na příkaz státního zastupitelství a dodnes mu jej nevrátily. Berlusconi na něj podal žalobu pro podvod, kterou ale soud nakonec zamítl.

Zappadu přesto zůstává skeptický. „Domnívám se, že bych v této záležitosti i nadále měl s Berlusconim problémy. Jsem si tím jist,“ dodal.

Snímky Zappadua loni otiskl španělský list El País. Byly na nich u bazénu v Berlusconiho vile Certosa zachyceny spoře oděné ženy a údajně i nahý český expremiér Mirek Topolánek.

Foto: Novinky

Zappadu je také autorem fotografií ze silvestrovské párty na přelomu let 2008 a 2009 v Berlusconiho vile, kde byla i tehdy jen sedmnáctiletá Noemi Letiziová. Údajný vztah premiéra k této dívce přiměl Berlusconiho manželku Veroniku Lariovou k podání žádosti o rozvod.

Reklama

Výběr článků

Načítám