Hlavní obsah

Český fotbalový výtržník dostal v Maďarsku podmínku

Právo, Ivan Vilček
Budapešť

Deset slovenských a jednoho českého fanouška odsoudil ve čtvrtek maďarský soud ve městě Encs ve zrychleném řízení k podmíněným trestům a k zaplacení soudních výloh. Fanoušci čelili obvinění ze skupinového výtržnictví, kterého se dopustili ve středu při cestě na fotbalové utkání.

Článek

Podle maďarských médií bylo devět fanoušků odsouzeno k osmi měsícům vězení a dva k šesti měsícům vězení s podmínkou na tři roky. Média neupřesnila, do které skupiny patří český fanoušek.

Maďarská policie ve středu předvedla celkem 98 občanů Slovenska, 12 Čechů a jednoho Ukrajince, protože na severu Maďarska zničili zařízení na dálničním odpočívadle a poškozovali automobily. Na budovu na dálničním odpočívadle fanoušci nastříkali sprejem hákové kříže a nápis „Smrt Jobbiku“ (Jobbik je maďarská ultranacionalistická strana). Následně poškodili autobus pravidelní linky.

Fanoušci cestovali z Bratislavy na finále Slovenského poháru ve fotbalu, které se hrálo v Michalovcích na východě země. Dálnice z Bratislavy na východní Slovensko zatím není dobudovaná, proto řada slovenských řidičů jezdí po maďarské dálnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám