Hlavní obsah

Motorkář z "Pekelných andělů" zastřelil policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Člen motorkářského klubu Hells Angels (Pekelní andělé) zastřelil ve středu v německé obci Anhausen jednoho z policistů, kteří jej přišli vyšetřovat. Muže i jeho partnerku poté policisté přemohli a zadrželi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Muže zadrželi němečtí policisté.

Článek

Třiačtyřicetiletý motorkář byl podezřelý z vydírání v prostředí prostituce. Když přišli jeho byt prohledat policisté, skrz dveře na ně dvakrát vystřelil. Nejméně jedna střela smrtelně zasáhla člena zvláštní zásahové jednotky spolkové země Porýní-Falc.

Policie muže, jenž má dosud čistý trestní rejstřík, i jeho partnerku přemohla a zatkla bez použití střelných zbraní. Motorkář poté policii přiznal, že z pistole střílel on, u vyšetřujícího soudce v Koblenci však využil práva mlčet. Vyšetřovatelé zjišťují, zda střelnou zbraň držel legálně. Údajně z pistole střílel, aby zakryl předchozí trestný čin.

Hells Angels jsou pokládáni za největší motorkářský klub na světě. Někteří členové "Pekelných andělů" jsou zapojeni také do obchodu s drogami a zbraněmi. Často se střetávají s členy jiného motorkářského klubu Bandidos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám