Hlavní obsah

Střelec z finského nákupního centra přítelkyni ubodal

Právo, DPA, vpl
Espoo

Kosovský Albánec Ibrahim Škupoli (43) na Silvestra nejprve ve finském městě Espoo poblíž Helsinek ubodal k smrti svou bývalou přítelkyni, 41letou Finku předtím, než v tamním nákupním centru Sello postřílel čtyři zaměstnanec obchodu s potravinami – její kolegy.

Foto: Reuters

Sanitky před nákupním střediskem v Espoo

Článek

„Žena vykrvácela. Policie na lezla na místě činu nůž,“ napsal s odvoláním na policejní patology bulvární deník Ilta-Sanomat. Padla tím původní verze, podle níž zabiják expřítelkyni zastřelil předtím, než vyrazila do práce.

Policie hledá svědky pohybu vozu Volkswagen Golf, které se našlo před Albáncovým domem a které patřilo jeho někdejší přítelkyni.

Záznam z bezpečnostních kamer ukázal, že čtveřici v supermarketu postřílel za šest minut. Expartnerka se se Škupolim rozešla v roce 2008 po 18letém vztahu. Žena pak požádala o soudní ochranu, který ji podle soudních spisů opakovaně vyhrožoval.

Škupoli přišel do Finska v roce 1990. Policejní záznamy ukázaly, že v roce 2003 a 2007 ho odsoudili za ilegální držení zbraně, krádeže a drogy. Nákupní středisko v sobotu opět otevřeli, avšak obchod s potravinami, kde se krveprolití odehrálo, zůstalo zavřené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám