Hlavní obsah

Po střelbě ve škole v Aténách zemřel útočník, tři zranění

Právo, Novinky, DPA, Tomáš Reiner, Jaroslav Zbožínek
Atény
Aktualizováno

V odborném školícím centru v řeckém hlavním městě Atény se v pátek ráno střílelo. Devatenáctiletý muž tam zranil tři lidi a následně si vpálil kulku do hlavy. Na následky svých zranění zemřel v nemocnici.

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Policisté střeží vstup do školícího centra v Aténách.

Článek

Policie uvedla, že jedna z obětí střelby 19letého imigranta z Abcházie je v kritickém stavu. Střelec zemřel během operace.

Stanice CNN oznámila, že se střelec se v budově, kam docházel na rekvalifikační kurz pro nezaměstnané, mstil za špatné zacházení ze strany kolegů. Podle svědků si do školy přinesl dvě pistole a jednoho studenta postřelil hned na schodišti. Pak chtěl budovu opustit, ve dveřích se ale střetl se dvěma staršími muži a zasáhl i je. Poté, co přeběhl ulici, střelil se do hlavy.

Postřelený student utrpěl vážné zranění hrudníku, zatímco oba kolemjdoucí byli zasaženi do nohou. 

Incident je první svého druhu v Řecku. Následuje měsíc po střelbě v německém Winnendenu, kde 17letý student v místní škole a jejím okolí zastřelil 15 lidí. [celá zpráva]

Nejhorší masakry ve školách
15 mrtvých (11. března 2009) - Sedmnáctiletý student ve škole v západoněmeckém Winnendenu a okolí zabil 15 lidí a po zásahu policejní kulkou spáchal sebevraždu.
10 mrtvých (23. září 2008) - Dvacetiletý muž ve finském Kauhajoki zabil devět spolužáků, profesora a pak sebe.
32 mrtvých (16. dubna 2007) - Střelec na Virginském polytechnickém institutu v Blacksburgu zavraždil 32 lidí než se sám zastřelil.
17 mrtvých (13. března 1996) - Ve škole ve skotském Dunblane zastřelil třiačtyřicetiletý Thomas Hamilton 16 dětí ve věku od pěti do šesti let a jejich učitelku. Po činu spáchal sebevraždu.
16 mrtvých (1. srpna 1966) - Student Charles Whitman postřílel na univerzitě v texaském Austinu 14 lidí, než ho zneškodnil policejní střelec. Předešlé noci zabil mladík své rodiče.
16 mrtvých (26. dubna 2002) - Na gymnáziu v durynském Erfurtu zabil devatenáctiletý bývalý žák školy Robert Steinhäuser 16 lidí a pak sebe.
14 mrtvých (6. prosince 1989) - Na univerzitě v kanadském Montrealu postřílel pětadvacetiletý nepřítel žen Marc Lepine 14 studentek. Potom se sám zabil.
13 mrtvých (20. dubna 1999) - Dva osmnáctiletí mladíci postříleli na střední škole Columbine na denverském předměstí 12 studentů a profesora, 23 dalších zranili. Útočníci poté spáchali sebevraždu.
Do počtu obětí nejsou zahrnuti útočníci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám