Hlavní obsah

Milionářská rallye Gumball končí kvůli smrtelné nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Letošní milionářská rallye Gumball 3000 skončila předčasně poté, co se dva její účastníci podíleli na smrtelné dopravní nehodě v Makedonii. Silné luxusní vozy závodníků měly v pátek projet Českou republikou včetně Prahy na cestě z Bratislavy do Berlína.

Článek

Zakladatel závodu Maximillion Cooper na oficiálním webu rallye uvedl, že se organizátoři rozhodli akci ukončit v Bratislavě, protože cítí, že by závod neměl pokračovat s ohledem na smrt Vladimira Cepulyoskiho. Ten zemřel v Makedonii na následky nehody, na níž se podílel jeden z účastnických vozů.

Organizátoři vyjadřují hluboký zármutek nad tím, co se stalo, soustrast rodině zemřelého a příslib, že pro pozůstalé udělají všechno, co bude možné.

Cooper v prohlášení také zdůraznil, že je to poprvé za devět let existence závodu, v němž tisíce vozů projely více než 40 státy, co musí s lítostí oznámit něco takového.

Silné luxusní vozy závodníků měly v pátek projet Českou republikou. Původně měli účastníci rallye jako každý rok dojet v sobotu do Londýna.

Makedonec obětí srážky s porsche, jeho žena je v kritickém stavu

Dva Britové, třicetiletý Nichalas Morley a o dva roky starší McConvil, kteří se se svým sportovním vozem Porsche 911 účastní 4825 kilometrů dlouhého nepovoleného závodu napříč Evropou, způsobili ve středu v Makedonii těžkou dopravní nehodu. Zahynul při ní sedmašedesátiletý řidič a jeho žena je v kritickém stavu.

Oba závodníci podle makedonské policie z místa nehody ujeli, byli však zatčeni na hraničním přechodu s Albánií. Britové jsou ve vazbě a za vznesená obvinění jim hrozí roční vězení.

.: Původní plán trasy letošního ročníku Gumball 3000. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti. Grafika: ČTK

Sunday Times: Organizované výtržnictví!

Milionářská rallye se pravidelně pořádá od roku 1999 a její podstatu lze shrnout do slov silná auta, divoké večírky, extravagance a obrovský luxus. Akce vyvolává spoustu sporů. Britský list Sunday Times svého času závod označil za "organizované výtržnictví" a nejškodlivější britský vývozní artikl, zatímco organizátoři ji považují za "poslední skutečné dobrodružství moderní doby".

Předloni dostali účastníci závodu v Česku několik pokut za rychlou jízdu, například po dálnici jeli kolem 200 kilometrů za hodinu.

Anketa

Závod Gumball 3000 je podle vás
vzrušující dobrodružství
20,9 %
nezodpovědný hazard
79,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27445 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám