Hlavní obsah

Izrael zaútočil na pásmo Gazy, hrozí pozemní akcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Izraelská armáda uskutečnila v noci na úterý pět desítek leteckých útoků na cíle v pásmu Gazy, které si vyžádaly nejméně 17 zraněných Palestinců. Uvedl to izraelský server Haaretz. Izrael hrozí pozemní operací, palestinské hnutí Hamás ostřelováním izraelského vnitrozemí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky nočních útoků na GazuVideo: Reuters

 
Článek

Izrael nálety reagoval na pondělní ostřelování jihu Izraele raketami, které byly vypáleny z pásma Gazy.

"Cílem operace je zastavit teror, kterému Izraelci čelí každý den," řekl bez dalšího upřesnění mluvčí izraelské armády Peter Lerner, jehož citovala agentura AP.

Vzájemné hrozby

Izraelská armáda se prý také připravuje na možnou pozemní akci. "Nenastane asi v dohledné době, ale dostali jsme povolení k mobilizaci záložníků," uvedl Lerner. Podle DPA už armáda povolala do služby asi 1500 vojáků v záloze.

Foto: Stringer, Reuters

Kouř a plameny v místech, kam podle svědků dopadly izraelské střely.

"Odpovíme ostřelováním vzdálenějších cílů," řekl v reakci na noční útoky zástupce Hamásu. Prozatím hnutí ostřeluje cíle v okruhu 40 kilometrů od pásma Gazy.

Raketové útoky palestinských radikálů v pondělí večer nabyly na intenzitě, během půl hodiny bylo vypáleno na Izrael více než 30 raket. Celkem během pondělí jich bylo více než 85.

Izraelsko-palestinské vztahy se v poslední době vyostřily po únosu a vraždě tří izraelských mladíků a následném únosu a vraždě palestinského chlapce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám