Hlavní obsah

Islamisté v syrském Dajr az-Zauru povraždili až 250 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při útocích na vládou kontrolované čtvrti syrského města Dajr az-Zaur zabili islamisté nejméně 250 lidí. Mezi mrtvými jsou provládní bojovníci i jejich rodiny, uvedla agentura Reuters. Podle místních aktivistů ozbrojenci některým obětem setnuli hlavy. Původní bilance přitom hovořila „pouze” o 35 mrtvých.

Foto: Profimedia.cz

Boj vládních jednotek s islamistickými bojovníky o město Al-Báb

Článek

Islamisté v posledních dnech obsadili několik čtvrtí města Dajr az-Zaur ve stejnojmenné provincii. Nyní kontrolují asi 60 procent města ležícího ve východní Sýrii.

Tvrdé boje mezi vládními jednotkami podpořenými ruskými nálety a islamistickými bojovníky se v sobotu rozhořely i v provincii Halab. Město Al-Báb drží ve svých rukou radikálové, vládním jednotkám se tam ale daří postupovat.

Al-Báb leží asi 30 kilometrů jižně od tureckých hranic. Do rukou rebelů se dostal v červenci 2012, rok na to se města zmocnili islamisté. Boje u Al-Bábu představují jen jednu ze sedmi front, na kterých se syrská armáda snaží uspět v provincii Halab. Cílem vládních vojáků je zejména odříznout povstalce ve městě Halab od zásobovacích tras.

V ofenzivě svými leteckými údery pomáhají ruské letouny. Moskva podniká nálety na cíle v Sýrii od konce září loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám