Hlavní obsah

Za naše a za Paříž. Rusové posílají na Islámský stát bomby se vzkazy

Moskva

Vzkazy o odvetě za zabité Rusy a lidi v Paříži píší příslušníci ruského letectva na bomby, s nimiž míří bojová letadla nad pozice Islámského státu v Sýrii. Fotografie uvolnilo v pátek ruské velení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruské střely vypalované z Kaspického mořeVideo: Reuters

 
Článek

„Za naše“ a „Za Paříž“ stojí na bombách FAB-250-M62 namontovaných na ruské letouny Su-34 útočící v Sýrii. Vzkazy jsou odpovědí na zabití 224 lidí na palubě ruského airbusu nad Sinají, který poslala k zemi bomba Islámského státu, a teror v Paříži, při němž džihádisté zabili 129 lidí.

O tom, že podobně popisují bomby Hellfire také Američané bombardující Islámský stát, informovala média před pár dny. Američané na bomby psali: „Z Paříže s láskou”.

Foto: , ČTK/AP

Za naše, píše ruský voják na jednu z pum připravených pro nálet v Sýrii.

Rusové stejně jako Francie, která je součástí koalice v čele USA, tento týden zintenzivnili útoky na Islámský stát. V pátek útočili Rusové také křídlatými raketami z lodí v Kaspickém moři. Podle ministra obrany Sergeje Šojgua zasáhly sedm cílů v provinciích Rakka, Idlíb a Halab (Aleppo).

Rusové útočili z lodí v Kaspickém moři poprvé na počátku října. Některé střely tehdy ale dopadly na území Íránu. [celá zpráva]

Ve středu ruské námořnictvo ostřelovalo syrské území také z lodí ve Středozemním moři. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám