Hlavní obsah

Nálet v Jemenu zabil 40 svatebčanů, většinou žen a dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná
Aktualizováno

Nejméně 38 lidí, většinou žen a dětí, bylo v pondělí zabito při dvou náletech koaličních sil pod vedením Saúdské Arábie na svatební oslavu v jihozápadním Jemenu. S odvoláním na místní činitele a obyvatele vesnice Vahídža nedaleko přístavu Mucha v Rudém moři na jihozápadě země o tom informovaly zahraniční tiskové agentury.

Foto: Hani Mohammed, ČTK/AP

Muž v Jemenu oplakává své příbuzné zabité při náletu vedeném saúdskými silami

Článek

Mezi mrtvými bylo nejméně osm dětí, na 40 dalších osob utrpělo zranění. Nejmenovaný činitel, kterého citovala agentura AP, označil nálet za "omyl". Žádné podrobnosti o tom, jak mohli být cílem náletu omylem svatebčané, zatím nejsou známy.

Jemen sužuje ozbrojený konflikt, v němž bylo dosud podle údajů OSN zabito více než 2100 civilistů. Podle informací agentury AFP už ale celkový počet obětí přesáhl 5000. Šíitští povstalci loni v září obsadili metropoli Saná a postupně se dostali až do Adenu na jihu země. V březnu do bojů vstoupila na straně vlády koalice vedená Saúdskou Arábií, což postup šíitů zpomalilo.

Minulý týden se z exilu vrátil jemenský prezident Abdar Rabbú Mansúr Hádí a před ním už také vláda. Jemenští představitelé jsou v jihojemenském Adenu, boje v zemi ale pokračují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám