Hlavní obsah

Spálíme Ameriku, vyhrožují džihádisté z IS na novém videu

Přišel čas odplaty, spálíme Ameriku, vyhrožují radikálové z organizace Islámský stát na nejnovějším propagandistickém videu. Desetiminutový snímek je profesionálně nastříhaným dokumentem mapujícím z pohledu islamistů nejúspěšnější akce proti USA a Západu. Průvodní slovo je v arabštině, celé video má anglické titulky.

Ukázka z nejnovějšího propagandistického videa Islámského státu

 
Článek

Islamisté hrozí, že USA čeká druhé 11. září 2001. Výhružky doprovázejí záběry nárazů letadel do newyorských budov Světového obchodního centra, Islámský stát se tak otevřeně hlásí k „odkazu” Al-Káidy.

„Bezpečí pro Američany neexistuje,“ tvrdí hlas na nahrávce, který varuje USA, že se nemohou spoléhat na svou geografickou vzdálenost od Blízkého východu a že i jejich území je napadnutelné.

Kromě záběrů z tragického 11. září je snímek přináší přehlídku nejkrvavějších akcí radikálů Islámského státu. Jsou to například popravy amerických rukojmí Jamese Foleyho a Stevena Sotloffa, popravy vězňů v Libyi, upálení jordánského pilota či útoky v Paříži.

Nahrávka se objevila na profilech radikálů na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:

Související články

V Sýrii poprvé udeřily kanadské hornety

Bojové letouny CF-18 Hornet kanadského letectva podnikly první nálety na pozice Islámského státu (IS) v Sýrii, uvedla stanice CNN. Kanadský premiér Stephen...

Výběr článků

Načítám