Hlavní obsah

Takhle zle dopadnete, ukazuje Islámský stát na videu Američanům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radikálové z Islámského státu, který ovládá velkou část Iráku a Sýrie, zveřejnili krátký film, který ukazuje, jak špatně Američané dopadnou, vyšlou-li do oblasti pozemní jednotky. Video je součástí propagandy IS a podle listu The New York Times má být zřejmě reakcí na projev prezidenta Baracka Obamy z minulého týdne, v němž prohlásil, že islamisty pokoří a nakonec i zničí.

BEZ KOMENTÁŘE: Islamisté zveřejnili video, kterým chtějí zastrašit Američany

 
Článek

Šéf sboru náčelníků štábů americké armády Martin Dempsey v úterý v americkém Kongresu prohlásil, že v případě neúspěchu rozšířené vojenské kampaně proti radikálům z organizace Islámský stát (IS) v Iráku doporučí zvážit vyslání amerických pozemních sil, které by podpořily iráckou armádu. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Prezident Barack Obama ale zatím nic takového neplánuje.

Asi minutový film nazvaný Flames of War (Plameny války) ukazuje, jak ozbrojenci vyhazují do vzduchu tanky, a na záběrech jsou vidět i zranění američtí vojáci. V prostřihu Obama říká, že americké pozemní jednotky se do Iráku nevrátí.

Video zveřejnilo mediální a propagandistické oddělení Islámského státu, které stálo již za zveřejněním záznamů vražd tří západních rukojmích – dvou amerických novinářů a britského humanitárního pracovníka.

Jak poznamenala agentura AP, propaganda ze strany islamistů je velmi propracovaná, využívají i sociálních sítí, na kterých ukazují záběry z bitev či atentátů. Jejich cílem je zastrašit protivníky doma a zároveň získat nové bojovníky ze zahraničí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám