Hlavní obsah

Arab popírá, že se vydával za Žida, když svedl Izraelku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelský Arab obviněný odsouzení za znásilnění Izraelky jen kvůli tomu, že jí tvrdil před stykem, že je Žid, zatím nemusí nastoupit do vězení, kde si měl odkroutit osmnáct měsíců. Sabbar Kášur se odvolal a čeká na rozhodnutí soudu vyšší instance. Nyní nemá ani domácí vězení, píše BBC.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Sabbar Kášur před domem v Jeruzalémě

Článek

Kášur byl odsouzen za znásilnění. V roce 2008 se v Jeruzalémě potkal na ulici se ženou a hned týž se v nedaleké kancelářské budově spolu vyspali. Žena si pak uvědomila, že muž nebyl nezadaný Izraelec, který hledal partnerku, ale izraelský Arab.

Kášur však popírá, že by předstíral, že je Žid. Podle něj k tomu závěru žena dospěla sama. Představil se jí jménem, kterým ho oslovují kamarádi, tedy Dudu. To je ale současně obvyklá zdrobnělina židovského jména David.

Případ měl velkou odezvu, protože Kášur nepoužil násilí, a přesto byl odsouzen za znásilnění. Soudce Cvi Segal trval na tom, že šlo o znásilnění. Žena by podle něj se stykem nesouhlasila, kdyby nevěřila tomu, že Kášur je Žid.

Liberální izraelský komentátor listu Ha´arec Gideon Levy ale verdikt ve svém sloupku otevřeně napadl: „Rád bych položil soudci jednu otázku. Co kdyby ten mladík byl Žid předstírající, že je muslim, a měl sex s muslimkou: Byl by odsouzen za znásilnění? Odpověď je - přirozeně ne.“ [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám