Hlavní obsah

Bagdádem otřásla série mohutných výbuchů, mrtvých je skoro padesát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Šest mohutných explozí otřáslo v úterý Bagdádem. Počet obětí vzrostl na 45, uvedla AP. Mezi mrtvými jsou i ženy a děti. Zraněných je přes 140. Ani v jednom případě neútočil sebevražedný atentátník, jak se původně uvádělo. Další dvě bomby policie zneškodnila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Série výbuchů v Bagdádu si vyžádala na 30 mrtvýchVideo: Reuters

 
Článek

Pět výbuchů bylo koordinovaných a následovaly krátce po sobě. Většina útoků byla spáchána v okolí ministerstva práce na obytné budovy. Terčem jednoho z nich byla kavárna na ulici Haifa. Exploze byly velmi silné, zřítilo se sedm budov. Jedním z terčů byla také restaurace. Tyto útoky si vyžádaly 39 obětí.

Foto: Mohammed Ameen, Reuters

Výbuch změnil budovu v hromadu sutin.

Všechny útoky byly podniknuty v šíitské čtvrti města, kde má silné pozice Mahdího armáda, což jsou milice radikálního duchovního Muktady Sadra.

O několik hodin později vybuchla nálož nastražená v automobilu na tržišti v jihozápadním Bagdádu, která zabila šest lidí.

Atentáty zasáhly Bagdád dva dny po koordinovaných sebevražedných útocích na zahraniční velvyslanectví, při nichž bylo zabito 41 lidí a dalších 200 utrpělo zranění. [celá zpráva]

Foto: Mohammed Ameen, Reuters

Jedna z budov zničených úterním výbuchem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám