Hlavní obsah

Byla na mě ostrá, protože menstruovala, nařkl Trump televizní moderátorku

Americký miliardář Donald Trump, který chce za republikány kandidovat do Bílého domu, dospěl k závěru, že při čtvrteční televizní debatě na něj moderátorka útočila proto, že menstruovala. Megyn Kellyová z Fox News se Trumpa vyptávala na jeho urážky vůči ženám. Trump teď kvůli svému výroku nesmí na jedno z největších shromáždění amerických konzervativních aktivistů, napsal britský The Guardian.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Donald Trump se chce stát republikánským kandidátem na prezidenta USA

Článek

Kellyová Trumpa během debaty uchazečů o republikánskou nominaci popudila, když chtěla vědět, zda bude jako případný prezident Spojených států pokračovat ve svém přístupu k ženám. Ty v minulosti častoval nadávkami jako "tlustá prasata" nebo "povalečky". "Bylo vidět...., jak jí krev teče - víte odkud," řekl televizi CNN o Kellyové.

Trump měl být v sobotu hostem na shromáždění konzervativců sdružených kolem blogu RedState.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Moderátorka debaty televize Fox News Megyn Kellyová

"Chtěl jsem mu dát velký prostor, ale s tou poznámkou o Magyn Kellyové to rozhodně přehnal," řekl šéfredaktor blogu Erick Erickson, který akci v Atlantě uspořádal. Erickson se tak stal první klíčovou osobností z hlavního proudu amerických konzervativců, které se s Trumpem rozcházejí, uvedl The Guardian.

„Neomluvitelné”

Trump tak přijde o příležitost mluvit s řadou konzervativních aktivistů i novinářů, kteří na srazu budou. Erickson řekl, že se po Trumpově výroku na CNN obrátil na lidi z jeho kampaně a ptal se, co tím měl na mysli. Nepopřeli prý, že narážel na menstruaci.

Na Trumpovu poznámku na adresu Kellyové také okamžitě reagovala jediná uchazečka o republikánskou nominaci Carly Fiorinaová. "Pane Trumpe, to je neomluvitelné," vzkázala mu na Twitteru.

Nejde o první kontroverzní výrok, jehož se Trump dopustil, ačkoliv se dosud těšil největší podpoře mezi případnými republikánskými kandidáty na post prezidenta.

O mexických imigrantech přicházejících do USA Trump řekl, že to jsou násilníci. O republikánském politikovi Johnu McCainovi, který strávil léta ve válečném zajetí a byl mučen, prohlásil, že pro něj není válečným hrdinou. A v pátek sdílel zprávu na Twitteru, v níž se o Kellyové psalo, že je "nána".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám