Hlavní obsah

George Bush starší doma upadl a zlomil si krční obratel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý americký prezident George Bush starší ve svém domě ve státě Maine upadl, vážně si poranil šíji a zlomil si krční obratel. Novinářům to ve středu oznámil Bushův mluvčí Jim McGrath. Jedenadevadesátiletý politik je podle něj v dobrém, stabilním stavu, bude ale muset nosit anatomickou krční podpěru.

Foto: Donna Carson, Reuters

George H. W. Bush starší

Článek

Bush, který je nejstarším žijícím americkým prezidentem, byl loni v prosinci hospitalizován na jednotce intenzívní péče kvůli dechovým potížím. V roce 2012 ze stejných důvodů strávil v nemocnici dva měsíce. Trpí Parkinsonovou chorobou, kvůli níž se pohybuje většinou na vozíku. Léto s manželkou Barbarou tráví ve svém domě v Kennebunkportu ve státě Maine, v zimě žije v texaském Houstonu.

Bush byl prezidentem USA v letech 1989–93 a předtím zastával řadu významných politických a diplomatických funkcí. Jeho syny jsou exprezident USA George Bush mladší a bývalý guvernér Floridy Jeb Bush, který se hodlá ucházet o nejvyšší státní post v příštím roce.

Československo, respektive Českou republiku navštívil George Bush starší v letech 1990 a 1999.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám