Hlavní obsah

Policista u Fergusonu opětoval palbu a zastřelil dalšího černocha, místní se bouří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis

Černošskou komunitu v americkém státě Missouri rozzuřil další případ zastřelení černošského teenagera bělošským policistou. Nový incident se stal ve středu jen pár kilometrů od Fergusonu, kde policie v srpnu zastřelila mladého černocha. Tentokrát však policista střelbu opětoval.

Foto: ČTK/AP

Policie v St. Louis. Ilustrační foto

Článek

Policista byl podle stanice CNN v danou chvíli ve službě u bezpečnostní firmy. Měl však na sobě policejní uniformu. Práci na vedlejší úvazek měl od policie povolenou.

Byl na pochůzce, když se chystal zkontrolovat trojici černošských mladíků. Ti ale před ním začali prchat, přičemž jeden z nich vytáhl zbraň a začal střílet. Policista, který nebyl zraněn, střelbu opětoval a mladíka zabil. Podle vyjádření policie vystřelil mladík třikrát, policista sedmkrát. Na místě se našla pistole ráže 9 mm.

Na místě se hned seběhlo několik desítek lidí a protestovali proti nepřiměřenému zákroku.

Událost se stala jen pár kilometrů od předměstí Fergusonu, kde policista v srpnu zastřelil 18letého Michaela Browna. Incident vyvolal opakované násilné protesty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám