Hlavní obsah

BBC odvysílala sitcom s Robinem Williamsem a pokusem o sebevraždu. Za 11 minut ho našli mrtvého

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská média upoutala poněkud zvláštní shoda okolností, kdy kanál BBC odvysílal díl kresleného komediálního seriálu Griffinovi (Family Guy), ve kterém vystupovala postava Robina Williamse a hlavní postava sitcomu - Peter Griffin - se v souvislosti s ním pokusila o sebevraždu. Hercovu smrt pak agentura Reuters oznámila 11 minut po skončení epizody.

Foto: Fox Broadcasting Company

V epizodě seriálu měnila hlavní postava dotekem všechny lidi na Robina Williamse.

Článek

Mluvčí BBC uvedl, že šlo o nešťastnou shodu okolností. Páteční reprízu BBC ruší.

„Byla to nešťastná shoda náhod. Ten díl jsme už několikrát vysílali, takže tohle se opravdu nedalo naplánovat. Několik našich pracovníků si všimlo toho, že byla jeho smrt ohlášena takřka hned poté, co tento díl skončil. Páteční repríza seriálu se ruší,” řekl mluvčí.

Skeč v epizodě Family Guy Viewer Mail 2 zvaná „Tlusťoch a Robin” vyprávěla příběh o tom, jak hlavní postava Peter Griffin získala schopnost měnit dotekem každého na Robina Williamse. Tento kuriózně zmutovaný Midasův dotek, který změnil skoro všechny občany jeho domovského města na populárního komika, jej dovedl až k neúspěšnému pokusu o sebevraždu.

Nevhodná scéna

Hodně se mluví také o videu, které u příležitosti Williamsovy smrti odvysílal televizní kanál Channel 4. Ten si totiž jako filmovou ukázku vybral scénku ze snímku Dobré ráno, Vietname, ve které Robin Williams jako neortodoxní DJ říká: „Proč prostě neseženou provaz a neoběsí mě?”

Netrvalo dlouho a televizní kanál se prostřednictvím Twitteru omluvil. Mluvčí posléze uvedl: „Rádi bychom se omluvili za nevhodný výběr scény z filmu Dobré ráno, Vietname. Nechtěli jsme nikoho urazit, naopak mělo jít o tklivou poklonu Robinu Williamsovi.“

V pondělí se Williams oběsil ve své ložnici. Předtím se také snažil podřezat si zápěstí na levé ruce. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám