Hlavní obsah

Tři oběti střelby u židovského centra, vraždil rasistický důchodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kansas City
Aktualizováno

Tři lidé byli v neděli zabiti v Kansas City v židovském centru a v nedalekém židovském domě důchodců. Mezi oběťmi je i děda s vnukem. Policie zadržela podezřelého. Je jím zřejmě třiasedmdesátiletý důchodce Frazier Glenn Cross, který má rasistickou minulost. Vousatý muž při zatýkání podle místních televizí údajně křičel Heil Hitler.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba u židovského centra v Kansasu si vyžádala tři obětiVideo: Reuters

 
Článek

Děda s vnukem byli zastřeleni v parku před židovským centrem. Oba byli křesťané.

Třetí obětí je žena z nedalekého v domova důchodců Village Shalom.

Policie zadržela 73letého podezřelého muže. Uvedla, že při útocích použil brokovnici. Byl obviněn z vraždy.

Policejní šéf John Douglass odmítl uvést jméno zatčeného pachatele. Nejmenovaný vězeňský zdroj ale podle AP muže identifikoval jako 73letého Fraziera Glenna Crosse. Po většinu svého života se vojenský veterán a řidič kamiónu angažoval v bělošském rasistickém hnutí a založil organizaci Karolínští rytíři Ku Klux Klanu. Později stál u zrodu další bělošské rasistické organizace, Strany bílých vlastenců.

V roce 1987 po něm bylo vyhlášeno celonárodní pátrání, protože porušil podmínky režimu během čekání na odvolání proti rozhodnutí soudu tím, že provozoval polovojenský tábor. Federální vyšetřovatelé jeho a další tři muže našli v mobilním domě plném ručních granátů, automatických zbraní a velkého množství munice.

Reklama

Výběr článků

Načítám