Hlavní obsah

Ubodala partnera jehlovým podpatkem, dostala doživotí

– Houston

Nejméně pětadvaceti ranami do hlavy a obličeje botou s jehlovým podpatkem ubodala pětačtyřicetiletá Američanka svého partnera. Ženě nepomohlo tvrzení, že se jen bránila útokům přítele. Soudce v texaském Houstonu byl neoblomný a poslal jí za mříže do konce života.

Foto: Brett Coorner, ČTK/AP

Ana Trujillová pláče po vynesení rozsudku.

Článek

Ana Trujillová zaútočila podle soudu na svého o 14 let staršího partnera loni v červnu v jeho houstonském bytě. Vědec a univerzitní profesor původem ze Švédska Alf Stefan Andersson ji k tomu podle obhájce vyprovokoval, neboť během hádky svou partnerku napadl.

„Nechtěla jsem mu ublížit. Nikdy jsem to neměla v úmyslu. Milovala jsem ho. Chtěla jsem utéct. Nikdy jsem ho nechtěla zabít," řekla soudu během závěrečné řeči Trujillová.

Porota se ale shodla na tom, že 25 ran do hlavy nemůže být považováno za sebeobranu. Prokurátor dokázal soud přesvědčit o tom, že Trujillová nejednala čistě v afektu, ale že podle charakteru útoku šlo o chladnokrevnou vraždu.

Rozsudek přijala s tichým pláčem

Žena přitom během své výpovědi tvrdila, že tragický čin byl vyústěním více než hodinové hádky, během níž ji Andersson honil po bytě. Že by mohl mít její útok nějaké vážnější následky, si prý uvědomila až ve chvíli, kdy sáhla na jeho tělo a zjistila, že má na svých rukou krev.

Obhájce Trujillové se navíc snažil proti doživotnímu trestu požadovanému prokuraturou argumentovat rovněž tím, že se za mřížemi napraví, podobný čin již nikdy nezopakuje a nemůže být považována za nebezpečnou osobu. Když soudce žádnou polehčující okolnost neuznal a udělil jí doživotí, přijala rozsudek s tichým pláčem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám