Hlavní obsah

Pětiletý zabil darovanou puškou dvouletou sestru

Washington
Aktualizováno

Dvouleté batole v úterý usmrtil náhodný výstřel ze zbraně, kterou dostal jako dar k narozeninám jeho pětiletý bratr. K incidentu došlo ve městě Burkesville (stát Kentucky). Kristian Sparks podle policie střelil sestru Stephanii do prsou, když si s darovanou puškou hrál.

Článek

Matka dětí u nehody přímo nebyla, uklízela v kuchyni. Puška stála v rohu a rodina nevěděla, že je v ní ostrý náboj. Policisté zjišťují, kdo ji nabil. Puška měla také dětskou pojistku, jež byla z neznámých důvodů vypnutá. Vyrobila ji firma Keystone, která se specializuje na výrobu zbraní pro děti. V roce 2008 jich prodala 60 000.

Podle vyšetřovatelů zatím není jasné, zda bude kvůli incidentu někdo z rodičů obviněn. Za závažný fakt ale policie označuje skutečnost, že nabitá zbraň byla v dosahu dětí.

Na jihu Kentucky existuje tradice, že děti dostávají zbraň dříve, než začnou chodit do školy. "Dole v Kentucky, odkud jsem, se pušky předávají z generace na generaci," řekl koroner z okresu Cumberland Gary White. "S loveckými puškami začínáte už v mládí."

Místní soudce John Phelps dodává: "Je to běžný způsob života a nejen na venkově Kentucky, taková je venkovská Amerika – lov střelba a sportovní rybářství. Začíná se s tím v mladém věku. V tomto okrese asi není domácnost, kde by neměli zbraň."

Deník Miami Herald doplňuje, že v Kentucky běžně místní noviny zveřejňují fotky dětí s jejich úlovky, mezi nimiž jsou krocani i jeleni.

Rodina je chudá, žije v mobilním domě u silnice, otec pracuje jako dřevorubec a podkovář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám