Hlavní obsah

Americký kongresman se nahý koupal v posvátném jezeře v Izraeli

Americký republikánský kongresman za stát Kansas Kevin Yoder se postaral o další skandál v předvolební kampani. Nyní vyšlo najevo, že se loni v létě při návštěvě Izraele koupal nahý v Galilejském jezeře, po jehož hladině podle Bible chodil Ježíš. Podle listu Politiko, který s informací přišel, vyšetřuje koupání kongresmanů v jezeře i FBI.

Foto: Profimedia.cz

Kevin Yoder se omlouvá za své chování během návštěvy Izraele

Článek

Loni v srpnu bylo 80 kongresmanů na návštěvě Izraele a kromě jiného byli pozváni na návštěvu ke Galilejskému jezeru. Na jeho břehu povečeřeli a 22 lidí se pak šlo v noci vykoupat.

Zatímco ostatní se převlékli do plavek, šestatřicetiletý Yoder skočil do vody nahý.

"S manželkou jsme podobně jako ostatní členové Kongresu skočili do vody. Bylo to velmi spontánní a já jsem skočil bez plavek," popsal listu Politiko Yoder.

Koupání v jezeře není zakázáno, ale nahota ano.

Foto: Profimedia.cz

Galilejské jezero

V jezeře se té noci koupalo několik kongresmanů. Mnozí z nich tvrdí, že to bylo právě kvůli posvátnosti jezera. Někteří ale deníku soukromě řekli, že v tom samozřejmě hrál roli i alkohol.

FBI nyní vyšetřuje, zda se politici chovali nevhodně, ale nevypadá to, že by se chystala někoho obvinit.

Yoder do Kongresu znovu kandiduje, aféra ale jeho zvolení zřejmě neovlivní, protože nemá protikandidáta z řad demokratů.

Další republikánský skandál

Jeho prohřešek se objevil právě ve chvíli, kdy USA řeší jiný skandál republikánského kongresmana Todda Atkina. Ten v televizním rozhovoru řekl, že ženské tělo samo umí zabránit otěhotnění. Bránil tím svůj postoj k zákazu potratů v případě, že žena byla znásilněna. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám