Hlavní obsah

Žena na parkovišti zastřelila čerstvou matku a unesla jejího třídenního syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Policie v americkém státě Texas ve středu obvinila z vraždy 30letou Vernu McClainovou. Kvalifikovaná zdravotní sestra před střediskem ve městě Spring nedaleko Houstonu v předchozí den zastřelila o dva roky mladší Kalu Marii Goldenovou a unesla jejího třídenního syna Keegana.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Goldenová šla se synem na prohlídku, když k ní McClainová na parkovišti před zdravotnickým střediskem přistoupila, vpálila do ní až sedm ran z pistole, dítě jí vytrhla z náručí a z místa ujela v autě.

Svědkové popsali, že střelbě předcházela hádka. Postřelená se ještě snažila únoskyni zastavit a dostat se k ní do auta. „Moje dítě,“ křičela.

Goldenová zemřela po převozu do nemocnice. „Chtěla jsem ji políbit, než ji naložili do sanitky,“ citovala agentura AP její matku Lindu s tím, že už to nestihla. „Bojovala svůj nejtěžší boj. Zemřela, když se snažila zachránit své dítě,“ dodala Linda Goldenová.

Vyšetřovatelé se domnívají, že zdravotní sestra a matka tří dětí McClainová svůj čin plánovala. „Ne že by paní Goldenová byla specifickým terčem, v plánu bylo unést nějaké dítě,“ řekl v televizi ABC okresní státní zástupce Brett Ligon. Motiv ale není jasný.

Podle některých zpráv čekala v autě na místě únosu McClainovou ještě jedna osoba.

Unesené dítě bylo nalezeno v úterý večer a vráceno rodině. Z incidentu vyvázlo bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám