Hlavní obsah

Chávez se nechal kvůli chemoterapii ostříhat dohola

– Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez, který po odstranění rakovinového nádoru podstupuje léčbu chemoterapií, se nechal ostříhat dohola. Svůj nový image v pondělí představil ve viditelně dobré náladě.

Článek

Sedmapadesátiletý prezident se ukázal dohola ostříhaný poprvé v pondělí na zasedání nové vlády. "Tak tohle je můj nový image," prohlásil. Jedna ministryně, která měla chřipku, se kvůli nebezpečí nákazy nesměla přísahy zúčastnit.

Chávez se v červnu podrobil dvěma operacím. Při první mu byl v Havaně odstraněn rakovinový nádor. V pondělí popřel, že by se jednalo o rakovinu tlustého střeva, konečníku nebo močového měchýře. Nedávno se do Havany vrátil, aby se tu podrobil chemoterapii.

Ztráta vlasů je dobré znamení, myslí si

Na vypadávání vlasů upozornil Chávez před několika dny a označil to za dobré znamení, které ukazuje účinnost terapie. Absolvoval již údajně první dávku, neupřesnil ale, zda a případně kdy ho čeká druhá.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Při slavnostní inauguraci ministrů byl Chávez podle DPA velmi živý, občas zpíval, hovořil o německém filozofovi Friedrichu Nietzschem nebo vzpomínal na kreslený časopis, který rád četl v dětství. Ukazoval také černobílou fotku sebe jako batolete s bratrem Adanem a vtipkoval, že má stejný účes, jako on.

Chávez v dřívějším telefonickém rozhovoru pro státní televizi uvedl, že když mu začaly vypadávat vlasy, požádal o vojenský sestřih. "Koupal jsem se a trochu vlasů vypadalo, včera jsem zavolal holiče," řekl prezident a vtipkoval, že brzy začne vypadat jako herec Yul Brynner.

Venezuelský prezident stojí v čele země již 12 let a hodlá kandidovat na tento úřad znovu v roce 2012. Nedávno prohlásil, že je připraven vést zemi dalších 20 roků. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Cháveze na Kubě operovali

Venezuelský prezident Hugo Chávez se na Kubě zotavuje po operaci, kterou zde podstoupil minulý týden, informovala televize Telesur. Lékaři Chávezovi odstranili...

Výběr článků

Načítám