Hlavní obsah

Vrah od Zelené řeky se přiznal k 49. vraždě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Sériový vrah Gary Ridgway, odsouzený ve Spojených státech za 48 vražd, se přiznal v pátek k 49. Obětí byla 20letá matka, kterou zavraždil před osmadvaceti lety. Ostatky Becky Marrerové byly objeveny loni v prosinci skupinou teenagerů, kteří zkoumali strž.

Článek

Prokuratura Ridgwaye obvinila. „Marrerové mají právo postavit se muži, který zabil Becky,“ řekl žalobce Dan Sattenberg při zahájení procesu.

Ridgway byl odsouzen za 48 vražd na 48 doživotních trestů. Těla obětí byla nalezena kolem Seattlu, dvě pak v Oregonu.

Trest smrti nedostal na základě dohody s prokuraturou z listopadu 2003. Slíbili mu, že nenavrhnou trest smrti, jestliže se přizná i ve všech případně dalších případech v okrese King, kde budou usvědčující důkazy proti němu. Proto se taky přiznal k 49. vraždě a dostal za ni 49. doživotní trest.

Přesto ale nemusí uniknout absolutnímu trestu, protože dohoda se týká jen činů spáchaných v okrese King.

Marrerová 3. prosince 1982 nechala svou tříletou dceru u tety a jela na letiště v Seattlu. Nikdy už ale nebyla spatřena. Mířila přes nebezpečnou oblast, kde operoval Ridgway.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám