Hlavní obsah

Pistoli muži střílejícímu před Pentagonem prodali nezákonně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

John Patrick Bedell, který střílel 4. března před Pentagonem, si podle zákona neměl právo koupit zbraň. Přesto se mu ji podařilo bez problémů získat přímo v obchodě se zbraněmi, uvedla CNN.

Článek

Bedell si chtěl v lednu koupit zbraň v Sacramentu, ale neuspěl. Kancelář prokurátora mu napsala, že si nemůže zbraň koupit. Muž dlouhodobě trpěl psychickými nemocemi a dlouhodobě se s nimi léčil.

Při útoku použil devítimilimetrový Ruger, který byl dodán obchodu se zbraněmi v Las Vegas v sousední Nevadě. Pistole byla však prodána na výstavě zbraní, kde nevyžadovali záznam o kupujícím. Zatíme není jasné, zda ji tam Bedell koupil sám, nebo mu ji někdo opatřil.

Podařilo se ale zjistit, že ten samý Ruger už policisté jednou zabavili - při silniční kontrole v roce 2005. O tři roky později policie zbraň prodala distributorovi v Georgii, a ten ji prodal dalšímu obchodníkovi v Pensylvánii, od nějž se dostala od obchodu v Las Vegas. Nakonec byla použita při útoku na strážce Pentagonu. [celá zpráva]

Policisté v některých amerických státech zabavené zbraně prodávají obchodníkům. Získávají tak prostředky na vylepšení svého vybavení.

Také Johnny Wicks, který letos v lednu zastřelil v budově soudu v Las Vegas ochránce pořádku [celá zpráva], neměl právo držet zbraň kvůli předchozímu trestu. Zbraň, kterou použil, si také koupil na výstavě zbraní v Arizoně, kde po něm opět nepožadovali žádné dokumenty.

Reklama

Výběr článků

Načítám