Hlavní obsah

Argentina zrušila první svatbu homosexuálů v Latinské Americe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

První homosexuální sňatek v Latinské Americe, který se měl konat v úterý v Buenos Aires, se neuskuteční. Argentinská soudkyně se rozhodla na základě jedné žádosti svatbu pozastavit.

Článek

Na oficiálních webových stránkách soudkyně Marty Gómezové Alsinaové se uvádí, že nařídila sňatek pozastavit, dokud případ nevyřeší ústavní soud.

José María De Bello a jeho partner Alex Freyre plánovali svatbu na 1. prosince na základě povolení, které jim dal jiný soudce. Jejich právní zástupce řekl, že dále pokračují v přípravách obřadu, protože je nikdo o novém rozhodnutí neinformoval.

Buenos Aires se už v roce 2002 stalo prvním městem v zemi, jež umožnilo občanské svazky mezi osobami stejného pohlaví. Praktikovány jsou také v několika dalších argentinských městech, ale homosexuálním párům poskytují jen některá z práv, která mají sezdané heterosexuální páry.

Zákon o homosexuálních sňatcích je nyní v argentinském Kongresu zablokován a první uskutečněný sňatek by mohl být výrazným podnětem pro obnovení diskuse.

Stejné občanské svazky jsou povoleny v Latinské Americe ještě v Uruguayi a v mexické metropoli.

Reklama

Výběr článků

Načítám