Hlavní obsah

Na Jacksonův pohřeb přijede Stevie Wonder i Mariah Careyová

– Los Angeles

Úterního veřejného rozloučení s americkým zpěvákem Michaelem Jacksonem v Los Angeles se zúčastní i hvězdy jako Mariah Careyová, Stevie Wonder a Elizabeth Taylorová nebo sportovci Magic Johnson a Kobe Bryant. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na mluvčího zpěvákovy rodiny. Jackson zemřel 25. června ve věku 50 let.

Článek

Jde o první oficiálně potvrzené detaily o obřadu, který se uskuteční v losangeleské aréně Staples Center a sousedním Nokia Theater. V seznamu celebrit, které zde zemřelému "králi popu" vzdají úctu, nebude údajně chybět ani syn bojovníka za práva amerických černochů Martina Luthera Kinga, zpěváci Usher a Lionel Richie nebo zakladatel hudebního vydavatelství Motown Berry Gordy.

Jacksonova rodina nicméně upozornila, že seznam hostů je stále jen předběžný a může se změnit. Není podle Reuters také jasné, jestli jmenování umělci, jako například Careyová a Wonder, na dvouhodinovém ceremoniálu i vystoupí.

Taylorová odmítla pronést smuteční řeč

Objevit by se zde měla i Jacksonova blízká přítelkyně, herečka Elizabeth Taylorová. Rodina ji prý dokonce požádala, aby pronesla smuteční řeč, což ale podle svého vyjádření odmítla.

Smuteční obřad, který začne v 19:00 SELČ, bude živě přenášet pět televizních stanic. Podle organizátorů by ho mohlo sledovat několik stovek miliónů diváků. Jacksonův pohřeb se tak zřejmě zařadí mezi nejsledovanější pořady v historii televizního vysílání, protože zpěvák měl fanoušky po celém světě. Také v důsledku kontroverzí, jež ho v posledních letech provázely, byl oblíbeným objektem zájmu zejména bulvárních médií.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna složila na koncertě poctu Jacksonovi

Americká zpěvačka Madonna v sobotu v londýnské O2 areně v rámci svého koncertního turné Sticky & Sweet vzdala hold zesnulému králi popu Michaelu Jacksonovi.

Výběr článků

Načítám