Hlavní obsah

Tříletá dívka v USA zastřelila dvouletého bratra

Aktualizováno

V kalifornském Bakersfieldu zastřelila tříletá dívka dvouletého bratra. Jednalo se o nešťastnou náhodou. Dívka pistoli vytáhla zpod postele rodičů a když si s ní hrála, vyšla z ní rána, která zasáhla dvouletého bratra Rubena Sota III. do hrudi. Chlapec v nemocnici zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Colt ráže .45

Článek

Ve chvíli tragédie byla matka Cristi Sotová v jiné místnosti a otec Ruben v práci. Postřeleného chlapce převezla sanitka do nemocnice, kde mu ale lékaři už nedokázali pomoci, protože zranění hrudníku způsobená pistolí ráže .45 byla neslučitelná se životem.

"Jednou z věcí, kterou budou detektivové zjišťovat, je, zda byla, nebo nebyla zbraň uložena bezpečně, když k ní mělo dítě tak snadný přístup,“ uvedl seržant Greg Terry pro web rozhlasové stanice KPIC

Poloautomatickou pistoli policisté na místě činu zajistili. Ležela u postele.

V USA se nedaří omezit množství zbraní mezi lidmi, protože kromě působení vlivné Národní asociace držitelů střelných zbraní, garantuje Američanům právo nosit zbraň i ústava.

Mezi zhruba třemi sty milióny Američanů je přes 190 miliónů střelných zbraní, z toho asi 65 miliónů pistolí. Zbraň májí asi dvě pětiny amerických domácností, čtvrtina domácností má pistoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám