Hlavní obsah

Obviněná Zsuzsová spojuje Kuciakovu vraždu s mužem z Penty. Skupina to odmítá

Alena Zsuzsová, která je obviněná jako údajná objednavatelka vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, přišla při výslechu s tvrzením, že za smrtí mladého páru je spolumajitel investiční skupiny Penta Jaroslav Haščák. Napsal to v pondělí server Pluska.sk. Skupina tvrzení odmítla.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Pietní místo připomínající zavražděného novináře Jána Kuciaka (archivní foto)

Článek

Podle Zsuzsové měl Haščák zneužít média, která finanční skupina vlastní, aby vytvořila ve společnosti dojem, že vraždu si přes Zsuzsovou objednal kontroverzní podnikatel Marián Kočner.

„Haščák se prý měl tímto způsobem snažit odvést pozornost od své osoby,“ napsal web pluska.sk s poznámkou, že o možné spoluúčasti Kočnera na vraždě ovšem psala a píší všechna slovenská média. Deník Plus jeden deň rovněž patří do portfolia finanční skupiny Penta.

Mluvčí Penty Gabriel Tóth uvedl, že k takovým nesmyslům se nebude vůbec vyjadřovat.

Představitel Penty Martin Danko se vyjádřil pro server Echo24.cz. „Slyšeli jsme, že Zsuzsová to měla na policii vypovídat, ale kategoricky vylučujeme, že by Jaroslav Haščák byl zapleten do vraždy Jána Kuciaka,” řekl Danko deníku s tím, že to Penta považuje za snahu odvést pozornost od vyšetřování jiným směrem, především od Mariána Kočnera.

Z vraždy Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové byli obviněni čtyři lidé, kteří jsou od září 2018 ve vazbě. Tomáš Szabó měl být střelcem, řidičem Miroslav Marček, zprostředkovatelem Zoltán Andruskó a objednavatelkou Zsuzsová. Všichni byli obviněni z účasti na úkladné vraždě. Andruskó spolupracoval s policií a za objednavatele vraždy označil Kočnera, který je momentálně ve vazbě za podvod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám