Hlavní obsah

Jáma v rybníce pohltila v Číně 25 tun ryb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Zhruba 25 tun ryb i s vodou z rybníka pohltila v jihozápadní Číně díra v zemi, která se na dně nečekaně objevila. Jde o druhou podobnou jámu, která se v této oblasti objevila za poslední měsíc. Informoval o tom zpravodajský server The Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jáma v rybníce pohltila 25 tun ryb (video je bez zvuku) Video: AP

 
Článek

Až do minulého týdne doufal Jang Šuang-sien, majitel rybí farmy v provincii Kuang-si, v další úspěšný rok v chovu ryb. Velký rybník, který mu měl zajistit zisk, nechal i v noci strážit hlídačem. O ryby ho ovšem připravila sama příroda.

Foto: Reuters

Za poslední měsíc se v zemi objevila už druhá jáma.

Hlídač uvedl, že v noci sice slyšel nějaké podivné zvuky, ale nevěnoval jim větší pozornost. Do deváté hodiny ranní byl ale rybník téměř prázdný, zmizela z něj jak voda, tak většina ryb, které pohltila téměř pět metrů široká jáma v zemi.

Vesničané rychle připsali vinu na vrub nedalekého kamenolomu, který podle nich způsobil už několik podobných propadů půdy od doby, co před čtyřmi lety zahájil činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám