Hlavní obsah

Z hořící výletní lodi museli cestující i posádka naskákat do moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Výletní loď s 60 lidmi na palubě zachvátil v pondělí mohutný požár nedaleko břehů Nového Zélandu. Cestující i členové posádky museli naskákat do vody, všechny se však podařilo zachránit, informovala s odvoláním na místní úřady agentura AP.

Foto: Reuters

Cestující i posádka vyskákali z hořící lodě do vody

Článek

Loď PeeJay začala hořet, když se vracela z ostrova White Island do města Whakatane. Posádka uvědomila o problémech úřady ve chvíli, kdy bylo plavidlo asi kilometr od břehu. Úřady následně vyzvaly lodě, které byly v blízkosti místa neštěstí, aby připluly na pomoc.

Sedmičlenná posádka výletní lodi PeeJay pak vyslala nouzový signál a oznámila, že plavidlo opouští. To se brzy nato potopilo. Vytáhnout cestující výletní lodi a členy posádky z vody pomohli příslušníci novozélandské pobřežní stráže a čtyři soukromá plavidla.

Jeden pasažér a jeden člen posádky byli převezeni do nemocnice s lehkými zraněními.

Proč na lodi začalo hořet, dosud není jasné.

White Island (Bílý ostrov) je asi 50 kilometrů od pobřeží novozélandského Severního ostrova. Je vulkanicky aktivní a s oblibou ho navštěvují turisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám