Hlavní obsah

Mladá Polka málem zabila už druhou dívku, která ji o to žádala

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gdaňsk

Sedmnáctiletá Wiktoria ze severopolského Gdaňsku, která letos v únoru ubodala nožem svoji spolužačku a kamarádku Agátu na její požádání, má na krku další závažné obvinění. Při pobytu v psychiatrické léčebně v tomto městě podřezala žíly mladé pacientce. Ta ji o to měla požádat. Dívka přežila jen díky rychlému zásahu lékařů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

To, že Wiktoria zabila svoji spolužačku před třemi měsíci, vyšlo po důkladném vyšetřování najevo až v těchto dnech. Protože se činu dopustila záměrně, hrozí jí až doživotní trest. [celá zpráva]

„V době, kdy se v psychiatrické léčebně měla vzpamatovávat ze šoku, který utrpěla po ztrátě kamarádky, podřezala žíly jiné mladé pacientce. Ta také chtěla spáchat sebevraždu, ale sama na to neměla odvahu,“ informovala TV24.

„Bohužel, k podobným případům u nás dochází. I když se stal skutek před měsícem, vzhledem k pokračujícímu vyšetřování nemůžeme říct víc,“ uvedl Leszek Trojanowski, ředitel Vévodské psychiatrické nemocnice v Gdaňsku.

„To, co způsobila Wiktoria, je šokující i pro naše kriminalisty. Když po zabití Agáty zničila všechny stopy, úmyslně chtěla policii zmást a vyvolat dojem, že šlo o sebevraždu,“ uvedl mluvčí policie v Gdaňsku Maciej Steplewski.

Reklama

Výběr článků

Načítám