Hlavní obsah

Slavný televizní kuchař zemřel při base jumpingu

Novinky, vps

Španěl Dario Barrio, který byl ve své zemi známý díky účinkování v pořadu o vaření, v pátek tragicky zahynul během base jumpingového festivalu. Jeho let v tzv. obleku wingsuit, při němž narazil do skály v pohoří Sierra de Segura, zachytili na video přihlížející. Záchranáři se ho pokoušeli přivést zpět k životu, ale nemohli mu už pomoci.

BEZ KOMENTÁŘE: Poslední let španělského kuchaře

 
Článek

Původně se předpokládalo, že 42letému Barriovi se v důsledku závady neotevřel padák, ale šéf festivalu Ramón López řekl listu El País, že nehoda mohla být i výsledkem špatné trajektorie letu nebo změny v proudění vzduchu.

Organizátoři zrušili zbylý program dne a uvedli, že „hluboce litují“ toho, co se stalo. Barrio byl podle nich zkušeným letcem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Dario Barrio v jednom z dílů jeho televizní kuchařské show

Barrio začal vařit ve 14 letech. Pracoval v mnoha restauracích ve Španělsku, ale vařil například i v Curychu nebo v Londýně.

BASE jumping

BASE jumping je adrenalinový sport, se kterým přišel v 60. letech dvacátého století Carl Boenish. Zkratka BASE je složena z počátečních písmen míst, ze kterých se skáče: Buildings (budovy), Antennas (antény), Spans (mezery či mosty) a Earth (země a útesy). Jedná se o seskoky z pevných bodů za použití padáku, který bývá nezřídka otevírán jen několik desítek metrů nad zemí.

Nejvíce ho proslavil televizní pořad „Todos contra el chef“ (Všichni proti kuchaři). Propagoval zdravý životní styl a kromě vaření se hojně věnoval i adrenalinovým sportům. Zanechal po sobě dvě děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám