Hlavní obsah

Poláka v nemocnici zachránili před smrtí záchranáři, které si sám přivolal

Právo, Pavol Minárik

„Prosím, rychle mi pomozte, jinak zemřu,“ telefonoval pozdě v noci na linku rychlé lékařské pomoci 67letý Polák, pocházející z obce Kunov. Na otázku záchranářů, kde se nachází, uvedl, že ve vojvodské nemocnici v Ostrowcu Swietokrzyskem, kde leží už 12 dní.

Foto: Profimedia.cz

Polská sanitka. Ilustrační foto

Článek

„Nebýt jejich bleskového zásahu, pacient by skutečně zemřel,“ informoval polský deník Fakt.

Muže hospitalizovali s bolestmi močového měchýře a i přesto, že jeho zdravotní stav se den ze dne zhoršoval, nevyšetřil ho specialista. „Nikdo mu nebyl ochotný za celou dobu vypsat žádanku k urologovi,“ zjistil dodatečně polský list.

Přes pět litrů zadržené moči

Když bolesti v noci, po téměř dvou týdnech v nemocnici, byly pro pacienta nesnesitelné a službu konající sestra mu oznámila, že musí vydržet do rána, zavolal ze zoufalství na záchranku.

Až po jejím příjezdu se k pacientovi dostavil službu konající lékař i urolog, který vzápětí zjistil příčinu bolestí. Ukázalo se, že v močovém měchýři muže bylo přes pět litrů moči.

„Pokud by nedošlo k jeho bleskovému vyprázdnění, močový měchýř by praskl a pacient by s velkou pravděpodobností zemřel,“ napsal Fakt odvolávající se na stanovisko odborníků. Pacienta krátce po zákroku převezli do jiné nemocnice a jeho případem se zaobírá tamní Úřad pro dohled nad zdravotní péčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám