Hlavní obsah

Na VŠE v Praze lze získat francouzský diplom typu MBA pro manažery

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vzdělávání frankofonních manažerů je na VŠE v Praze již tradiční. Francouzsko-český institut řízení za podpory Francouzského velvyslanectví nyní nabízí možnost získat francouzský státní diplom MASTER.

Článek

Přihlášky do již 19. ročníku postgraduálního kurzu typu MBA – MASTER Management et Administration des Entreprises budou v letošním roce přijímány do konce března. Podmínky pro přijetí ke studiu jsou pochopitelně dobrá znalost francouzštiny a ukončené vysokoškolské vzdělání (popř. v červnu 2009 ukončené 4 roky vysokoškolského vzdělání).

Program umožňuje přijmout i studenty posledních ročníků navazujících magisterských studijních programů, kteří si chtějí prohloubit poznatky z oblasti podnikového managementu. Tito studenti mají možnost kromě nabytých znalostí získat také diplom Université Jean Moulin Lyon 3, řádně akreditovaný francouzským ministerstvem školství.

Přijati mohou být výjimečně i absolventi bakalářského studijního programu s minimálně tříletou prokázanou praxí či absolventi neekonomických vysokých škol, kteří chtějí získat další kvalifikaci.

Obsahově je studium, jehož cena je pro rok 2009 stanovena na 42 000 Kč bez DPH, zaměřeno na široké spektrum manažerských disciplín. Odborná výuka probíhá formou desetitýdenních intenzivních modulů v období od června 2009 do ledna 2010.

Po skončení teoretické části kurzu jsou studenti povinni absolvovat minimálně tříměsíční stáž v podniku v České republice nebo v zahraničí.

Závěrečnou podmínkou získání diplomu je obhájení závěrečné práce ve francouzštině v září příštího roku. Výuka je zajišťována ve spolupráci s konsorciem prestižních francouzských vysokých škol: IAE Lyon, IAE Paris, IAE Nice a Audencia Nantes.

Polovinu výuky budou zajišťovat francouzští profesoři, druhá část bude probíhat v češtině pod vedením učitelů VŠE v Praze. V kurzech nechybí přednášky manažerů významných francouzských firem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám