Hlavní obsah

Slezská univerzita v Opavě slaví 25 let proměnou vizáže

Právo, Denisa Telaříková

Jedna z nejmladších veřejných vysokých škol v Česku, Slezská univerzita v Opavě (SU), letos slaví 25. narozeniny. Při té příležitosti si škola pořídila novou image. Kromě loga má i nový vizuální styl. Právo o tom informovala mluvčí SU Karin Martínková.

Foto: archiv Slezské univerzity

Slezská univerzita slaví 25 let existence. Její tváří se nově stala studentka audiovizuální tvorby.

Článek

„Tváří univerzity se stala naše jednadvacetiletá studentka Klára Jančíková, která studuje obor audiovizuální tvorba. Byla vybrána v konkurzu. Její tvář bude univerzitu reprezentovat na propagačních materiálech a v kontaktu s veřejností,“ uvedla Martínková s tím, že ale žádnou monstrózní kampaň univerzita nechystá. K většímu zviditelnění jí má pomoci i nové logo.

Nové logo pro všechny fakulty

„SU je plná kvalitních pedagogů a studentů, kteří odvádějí ohromné množství práce jak v zájmu studentů, tak i veřejnosti. Bohužel kvůli nejednotnému vizuálnímu stylu nebyly vždy akce spojovány s univerzitou, jak si zasloužily a hlavně jak si zasloužila sama univerzita,“ uvedla mluvčí.

Foto: archiv Slezské univerzity

Studentka Klára Jančíková se stala novou tváří Slezské univerzity. V rukou drží nové logo školy.

To už by ale díky novému logu mělo být minulostí, protože ho budou používat všechny fakulty SU, jen bude barevně odlišeno a doplněno o název instituce.

Univerzita má totiž čtyři části: filozoficko-přírodovědeckou fakultu v Opavě, obchodně podnikatelskou fakultu v Karviné, fakultu veřejných politik a matematický ústav, které jsou také v Opavě.

Nový stipendijní program

SU letos plánuje mnoho akcí, jako svůj ples, otevření nové univerzitní knihovny nebo na podzim výstavu ve spolupráci se Slezským zemským muzeem v Opavě. Školu nyní navštěvuje asi šest tisíc studentů, kteří se vzdělávají v 64 studijních programech.

Foto: archiv Slezské univerzity

Slezská univerzita slaví 25 let existence. Její tváří se nově stala studentka audiovizuální tvorby.

Novým talentovaným studentům nabízí škola letos nově i stipendijní program. Díky němu může student prvního ročníku získat až 60 tisíc korun. Více informací najdou zájemci na webu univerzity.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám