Hlavní obsah

Nejlepší školní časopis na webu mají královéhradečtí gymnazisté

Právo, svj

Nejlepším školním časopisem na internetu se stal stejně jako loni magazín Punkl.cz z dílny studentů Gymnázia Boženy Němcové v Hradci Králové (GYBON).

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V pátek 2. prosince si v Brně převezmou Cenu Topzine.cz za nejlepší školní časopis roku 2011 opět královéhradečtí studenti, kteří se podílí na tvorbě magazínu Punkl.cz,“ potvrdil za porotu 5. ročníku soutěže Martin Peška.

Název magazínu se vyslovuje „pankl“ a pohrává si nejen s punkem, ale také s příjmením Panklová, které používala od svých čtyř let Božena Němcová, když si její matku roku 1820 vzal Johann Pankl.

Ocenění za originalitu i rozhovor s ministrem

„Cena nám pomohla hlavně ve vlastním sebevědomí. Po dvouletém téměř „undergroundu“ nás ostatní začali vnímat a být aktivní. Část redakce si neuvěřitelně užila žurnalistickou školu v Polsku, která byla v ceně,“ popisuje své pocity rok od získání Ceny Topzine.cz Eva Soukeníková z redakce školního magazínu Punkl.cz

Při loňském vítězství si porota na Punkl.cz nejvíce cenila sledování aktuální trendů, propojení magazínu se sociálními sítěmi, ale také grafiky, kterou vytvořil bývalý student GYBONu Štěpán Soukeník.

„Největší váhu pro porotu letos měla originalita a atraktivita obsahu. Studenti se nebáli pro svůj magazín vyzpovídat například britskou hudební skupinu The Subways, ale i českého ministra školství Dobeše,“ dodal Peška.

Celostátní cenu každoročně vyhlašuje internetový magazín Topzine.cz ve spolupráci s Asociací středoškolských klubů České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám