Hlavní obsah

Vánoční korunky opět pomáhaly dětem a obdarovávaly seniory v nemocnici

Předvánoční období je nejideálnější pro obdarování potřebných. I proto v tento čas charitativní organizace pořádají nejrůznější akce, které upozorňují na jejich aktivity a lidem představují konkrétní formy pomoci. Nejinak tomu bylo 5. prosince v Luhačovicích na 11. ročníku Vánočního charitativního koncertu Korunky Luhačovice, kde vystoupila řada známých osobností a byly zde předány peníze potřebným.

Foto: archív Korunka Luhačovice

Vánoční panenky Korunky

Článek

Ve více než dvouhodinovém programu zazpívala kapela Slza, vítězky Korunkového Slavíčka ze Zlínského filmového festivalu - Helena a Julie Vajdákovy, Tereza Krestová a Jati, dále slovenský zpěvák Peter Bažík (vítěz soutěže X-Factor) a zpěvačka Bára Vaculíková s doprovodem. Vrcholem večera bylo vystoupení zpěváka Petra Koláře. Celým večerem provázel moderátor Petr Rychlý, který podporuje toto sdružení dlouhodobě.

Korunka Luhačovice pomáhá především nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem ze Zlínského kraje. Pravidelně k tomu organizuje několikrát do roka dárcovství krve a spolu se sportovci ze Zlínského kraje (fotbalisté FC Slovácko a hokejisté PSG Zlín) nabádá veřejnost k zapsání do registru kostní dřeně. Sdružení také platí školní obědy dětem ze sociálně slabých rodin a před Vánoci přes své příznivce plní i spoustu vánočních přání znevýhodněných dětí.

V letošním roce Korunka Luhačovice nezapomněla ani na nemocné seniory. Situace mnohých z nich je totiž tristní. Rodinní příslušníci si na ně nenacházejí čas a tak spoustu času tráví v nemocnicích zcela opuštění. Zástupci Korunky Luhačovice proto zorganizovali materiální sbírku mezi svými příznivci a před Vánoci navštívili Nemocnici v Uherském Hradišti, kde společně s komikem Josefem Náhlovským a dětským pěveckým souborem Čerešničky z Vlčnova seniory potěšili vánočními dárky, písničkami a chvilkou strávenou povídáním s nimi.

Foto: archív Korunka Luhačovice

Setkání v Nemocnici v Uherském Hradišti

Foto: archív Korunka Luhačovice

Nemocnice

Sdružení má své pravidelné sponzory i donátory, kromě soukromého sektoru se jedná i o Zlínský kraj a především širokou veřejnost, která si kupuje vstupenky na aktivity sdružení, ale i charakteristické panenky Korunky či další dárkové předměty se symboly Korunky, které jsou k dostání v partnerských obchodech, ale i lázeňských domech Royal Spa v Luhačovicích. Každá získaná koruna pak rovnou putuje na pomoc konkrétnímu jedinci.

Kromě zakoupení panenek můžete pomoci zasláním jakékoli částky na číslo účtu u GE Money Bank: 197919909/0600. Více informací o sdružení na https://www.facebook.com/KORUNKALUHACOVICE a www.korunkaluhacovice.cz.

Foto: archív Korunka Luhačovice

Kapela Slza na vánočním koncertě

Foto: archív Korunka Luhačovice

Hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, Veronika Záhorská - ředitelka KORUNKY LUHAČOVICE a Petr Rychlý

Foto: archív Korunka Luhačovice

Petr Kolář

Foto: archív Korunka Luhačovice

Peter Bažík - vítěz XFaktoru.

Foto: archív Korunka Luhačovice

Závěrečná vánoční koleda v podání zástupců Korunky Luhačovice a všech účinkujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám