Hlavní obsah

Na Staroměstském náměstí postavili vánoční strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvacet metrů vysoký vánoční strom vztyčili v úterý okolo půl třetí ráno na pražském Staroměstském náměstí. Jeho ukotvení se obešlo bez komplikací, řekl Petr Hozák ze společnosti Taiko, která provozuje vánoční trhy. Strom se rozsvítí v sobotu 30. listopadu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kácení stromu pro Prahu

Článek

Smrk letos pochází z Ratají nad Sázavou na Kutnohorsku. [celá zpráva]

Do Prahy ho přivezl speciální tahač z parkoviště u Modletic u Prahy. Přesun do centra Prahy byl naplánován tradičně na noční hodiny, kdy je na silnicích klidnější provoz. Přepravní souprava dlouhá 30 metrů a široká a vysoká 4,5 metru, tažená americkým tahačem Kenworth, projela přes Nuselský most, Legerovu, Wilsonovu, nábřeží kapitána Jaroše, Čechův a Hlávkův most do Pařížské ulice.

Ráno začne čtyřdenní zdobení smrku. Slavnostně rozsvícen bude v sobotu v 17:00, kdy zároveň začnou na Staroměstském a Václavském náměstí trhy. Tradiční vánoční trhy na Staroměstském náměstí skončí 1. ledna a na Václavském náměstí 12. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám