Hlavní obsah

Dětské vánoční lákadlo: Santa s ostrými střelnými zbraněmi

Novinky, Markéta Klánská
Scottsdale

Vánoce a zbraně nejdou dohromady, přesto se střelecký klub ve Scottsdale v Arizoně pokusil spojit nespojitelné. Tuto sobotu nalákal rodiny s dětmi na focení se Santou a skutečnými střelnými zbraněmi najednou.

Článek

Majitel klubu, který ve Scottsdale sdružuje nadšence pro střelbu, se už druhý rok za sebou rozhodl připravit neobvyklou akci zvanou „Santa and Machine Guns“ (Santa a kulomety). Milovníci zbraní stejně jako rodiny s dětmi mohly tuto sobotu dorazit do klubu a nechat se vyfotit ve speciálně připraveném zátiší se Santou Clausem, stromečkem, dárky a rotačním kulometem M134 za 80 000 dolarů (1 530 000 korun).

Tím to ale nekončilo, všichni návštěvníci, včetně malých dětí, mohli na fotografiích pózovat ještě i se zbraní v ruce. Vybírat mohli z celého zbrojního arzenálu, pistolemi počínaje a puškami typu AR-15 konče. Dokonce si pak i některé vybrané zbraně mohli na střelnici vyzkoušet.

„Myslím, že se to vše může proměnit v zábavu, bez ohledu na to, jaký máte ke zbraním postoj,“ řekl člen klubu Richard Jones.

Fotka jako sebevyjádření

Vloni se stejné akce podle členky klubu Jennifer Doveové zúčastnily stovky lidí a jen jediný člověk se nenechal se zbraní vyfotit. Ostatní lidé tuto jedinečnou příležitost s nadšením využili.

„Žije tady velká skupina lidí, pro které jsou zbraně velkou zálibou. Nevidím žádný důvod, proč by tito lidé nemohli vyjádřit svou vášeň skrze podobné vánoční přání,“ řekla Doveová.

Další podobnou příležitost budou mít všichni nadšenci 10. prosince, kdy se akce ještě jednou zopakuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám