Hlavní obsah

Autobusoví dopravci chtějí přejít na prázdninový provoz. Nejsou řidiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společenství autodopravců Čech a Moravy (SAČM) navrhuje kvůli nedostatku řidičů autobusů přejít na prázdninový provoz. V linkové dopravě chybí 20 tisíc profesionálních řidičů a další velké množství je v pracovní neschopnosti kvůli koronaviru. Kvůli tomu dopravci nevypravují část spojů, které zajištují dopravní obslužnost, a hrozí jim sankce od krajských úřadů. Řekl to předseda společenství Bedřich Danda.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dopravci navrhují zavedení prázdninového režimu na několik týdnů, minimálně od 20. prosince do 2. ledna.

„Dané řešení může významně pomoci i v boji proti nárůstu nově nemocných, což by při současných kritických číslech a zaplnění nemocničních oddělení intenzivní péče bylo více než žádoucí,” uvedl Danda.

Sankce od krajských úřadů podle něj řidiče rozhodně neuzdraví, ale naopak v takto složité době zvětšují finanční problémy dopravním společnostem.

Silniční dopravci zdraží až o čtvrtinu

Domácí

Kvůli neobsloužení spojů podle Dandy narůstá mezi cestující veřejností rychlým tempem nervozita, až agresivita. Cestující čekají na další spoje i několik hodin.

SAČM je od roku 2000 zaměstnavatelským svazem. Reprezentuje převážně malé a střední podnikatele, zabývající se silniční nákladní a osobní dopravou, ale také podnikatele, kteří používají silniční motorová vozidla pro své podnikání.

Sdružuje 46 členů - soukromých firem autodopravců, kteří vlastní přes 3900 vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám