Hlavní obsah

Psací stroj za miliony, čepice za statisíce. Dražila se pozůstalost zakladatele Playboye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu proběhla v Kalifornii aukce osobních věcí Hugha Hefnera, zakladatele časopisu Playboy. Hefner, který zemřel loni v září ve věku 91 let, zanechal majetek své nadaci, jež některé předměty dala do dražby.

Foto: Reuters

Manžetové knoflíčky s logem zajíčka.

Článek

Nejvíce ve dvoudenní aukci vynesl psací stroj, na kterém Hefner v roce 1953 napsal první číslo Playboye. Vydražil se za 162 500 dolarů, tedy asi 3,7 milionu korun.

Pro Hefnera typické vínové sako přišlo kupce v přepočtu na necelý milion korun a stejně známá bílá kapitánská čepice přišla na 440 tisíc korun. Manžetové knoflíčky s ikonickým logem zajíčka si nový majitel pořídil za 175 tisíc korun.

Foto: Reuters

Psací stroj v aukci vynesl nejvíc.

Foto: Reuters

Hefnerovo oblíbené vínové sako

Dále se dražil například zlatý prsten s přihrádkou na pilulku viagry nebo sbírka všech čísel Playboye od roku 1953 do roku 2013.

Výtěžek z dražby, kterou pořádal aukční dům Julien’s Auctions, připadl Hefnerově nadaci, která byla založena v roce 1964, aby hájila občanské svobody. Zabývá se například právy LGBT komunity nebo legalizací marihuany pro lékařské účely.

Foto: Profimedia.cz

Hugh Hefner na snímku z roku 2013.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám