Hlavní obsah

Nové německé sportovní hodinky v sobě ukrývají japonský strojek

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá značka Junghans uvedla nové sportovní hodinky z řady Spektrum, tentokrát však s označením Automatik, což znamená, že dosavadní modely se solárním pohonem dostaly mechanické sourozence.

Foto: Junghans

Junghans Spektrum Automatik

Článek

Použitý kalibr je od Seika, a ač ho v Německu výrazně upravili, neměli během návštěvy v továrně v Schrambergu problém přiznat, že se jedná o japonský strojek, což je sympatický přístup. Nenastane tak situace jako u jedné švýcarské značky, která se před pár lety chlubila in-house strojkem s chronografem, přičemž záhy vyšlo najevo, že si ho jen licencovala právě od Seika.

Spektrum Automatik není jen nějaký doplněk k populárním solárním modelům. Jedná se o plnohodnotnou část kolekce, což dokazuje počet dostupných modelových variant. K dispozici jsou modely s lesklou nebo matnou keramickou lunetou a k nim ladící náramky s prostřední keramickou částí.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Varianta s oranžovým řemínkem se naživo zdála nejlepší

K hodinkám jsou i pryžové řemínky, a to černý a oranžový. Právě tato kombinace jim dodává čistě sportovní vzhled, který poutá zaslouženou pozornost. Trefou do černého se zdá být především varianta s ciferníkem s oranžovými detaily a stejně barevným gumovým řemínkem, z níž testosteron jen čiší.

Decentnější volbou je pak model prostý oranžové barvy, který se ale po převlečení na gumový řemínek taktéž stane atraktivním sportovním nástrojem vhodným na pláže celého světa.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Hodinky působí dobře i na černé gumě

Ocelové pouzdro s průhledem na strojek má průměr příjemných 41,6 milimetru. Vrchní i spodní sklíčka jsou safírová, korunka zase keramická. Vodotěsnost je kvůli průhledu 100 metrů, to je však pro drtivou většinu lidí naprosto dostačující hodnota.

Foto: Junghans

Strojek s označením J830, varianta s ocelovo-keramickým náramkem

Doporučená cena za variantu s ocelově-keramickým náramkem je 1390 eur, což je asi 37 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám