Hlavní obsah

Chytrý náramek nahraje pořad, když usnete u televize

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komu se někdy nestalo, že si zdřímnul u televize a po probuzení s nelibostí zjistil, že svůj oblíbený pořad celý prospal. To už by neměl být více problém.

Foto: Virgin Media

KipstR

Článek

Po vánočním obědě a možná i pár sklenkách vína se klidně může stát, že si v pohodlí vašeho obýváku u obrazovky schrupnete a zaspíte vysílání. Tento problém se ale stane budoucností, pokud si pořídíte chytrý náramek: ten zjistí podle frekvence tepu, že jste usnuli, spojí se s ovládáním televize a začne program nahrávat, abyste o nic nepřišli.

Ještě zajímavější je, že přístroj vynalezli 15letý Angličan Ryan Oliver a jeho o rok mladší kolega Jonathan Kingsley. Novinky pojmenované KipstR se už chopila skupina Virgin Media, která náramek upraví tak, aby mohl pracovat přes bezdrátovou síť se set top boxem. Firma nyní hledá dobrovolníky, kteří by zařízení otestovali.

„Viděli, že spolu velmi dobře pracujeme a chtějí nás podpořit,“ prozradil Ryan listu The Daily Telegraph.

Oba vynálezci doufají, že KipstR bude možné do budoucna použít i pro další účely, například pomocí něj zjistit, jaké pořady v divácích vyvolávají nejsilnější emoce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám