Hlavní obsah

V Beverly Hills vyrobili nejdražší boty na světě

Novinky, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulý návrhář klenotů Jason Arasheben dostal nedávno objednávku, která i jemu vyrazila dech. Nick Cannon si u něj objednal pro finále reality show Amerika má talent diamantové mokasíny. Černošský herec, raper a bavič, hvězda mnoha celoamerických televizních a rozhlasových pořadů bude muset sáhnout do peněženky pro dva milióny dolarů (43 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Boty za dva milióny dolarů? I to je na tomto světě možné...

Článek

Splnit přání náročného zákazníka nebylo jednoduché. Arashebenovi klenotníci museli ručně vsadit do bílého zlata více než 14 tisíc dokulata vybroušených bílých diamantů. Práce jim trvala téměř rok a strávili při ní dva tisíce hodin. Výrobek pro opravdu náročné usiluje o zapsání do Guinnessovy knihy rekordů jako nejdražší boty na světě.

„Těšíme se oprávněně pověsti dílny, která dokáže z diamantů vytvořit dech beroucí předměty. Proto se na nás Nick obrátil s důvěrou, že dokážeme zhmotnit jeho představu a že se zapíše do dějin pánské módy,“ říká Arasheben.

Cannon poprvé provětral diamantové mokasíny na dvoudenním finále celostátní reality show Amerika má talent, které se uskutečnilo v New Yorku 16. a 17. září a v kterém vystupoval jako hostitel účastníků.

Kariéru odstartovala přečerpaná kreditka

Když byl Jason Arasheben v druhém ročníku na Kalifornské univerzitě v Los Angeles, s hrůzou zjistil, že kreditní kartu, kterou mu daroval otec, přečerpal o 28 tisíc dolarů (600 tisíc korun).

Aby dluh vyrovnal, začal na koleji a v posluchárnách prodávat levné stříbrné šperky. Díky obrovské houževnatosti, mimořádnému nasazení a narůstajícím zkušenostem se v krátké době ve svém oboru vypracoval na uznávaného tvůrce a prodejce.

Arashebenova firma sídlící v Beverly Hills proslula výrobou šperků pro hvězdy zábavního průmyslu a sportu a jiné vyhlášené boháče. Zhotovila mj. prsteny pro vítěze americké profesionální ligy košíkové, náramky pro šampióny proslulé Světové pokerové série a její evropské části a prsteny, hodinky, náramky, brože, sochy a akvária pro zpěvačku Rihannu, Jennifer Lopezovou a Mariah Careyovou, krále popu Michaela Jacksona, profesionální basketbalisty Dwayna Wadeho a LeBrona Jamese či saúdskou královskou rodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám