Hlavní obsah

Do Varů dorazil Scott Cooper, režisér zahajovacího filmu Crazy Heart

Právo, far

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ve čtvrtek večer přivítal první zahraniční hvězdu. Ke Grandhotelu Pupp přijel režisér Scott Cooper, který v pátek osobně uvede zahajovací snímek celé přehlídky - svůj dvěma Oscary a Zlatými glóby oceněný debut Crazy Heart.

Článek

Snímek s Jeffem Bridgesem v hlavní roli vypráví o countryovém písničkáři Otisovi, který se v sedmapadesáti potlouká po jednodenních štacích v malých barech, hraje na kytaru a zpívá, ale hlavně pije, aby spláchl svou bolest. A na své cestě potká sympatickou novinářku Jean a jejího čtyřletého synka Buddyho.

Scott Cooper patří k filmařským talentům, kteří ve své práci spojují práci herce, autora i režiséra. Studoval na Lee Strasberg Theatre and Film Institute v New Yorku. Od konce 90. let se začal objevovat ve vedlejších rolích v televizních seriálech.

Prosadil se také jako herec. Hlavní roli získal ve válečném dramatu Vlčák Rain (2001) a v romantickém dramatu Save It for Later (2003). Scénář napsal k hororu Dům v temnotách (2009), který spoluprodukoval a kde si pod režijním vedením Roberta J. Wilsona zahrál hlavní roli.

Za svého filmařského mentora považuje herce, producenta a režiséra Roberta Duvalla, s nímž se setkal při natáčení dramatu Bohové a generálové (2003) a westernové minisérie Prolomená stezka (2006).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám