Hlavní obsah

Do Varů dorazil Scott Cooper, režisér zahajovacího filmu Crazy Heart

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ve čtvrtek večer přivítal první zahraniční hvězdu. Ke Grandhotelu Pupp přijel režisér Scott Cooper, který v pátek osobně uvede zahajovací snímek celé přehlídky - svůj dvěma Oscary a Zlatými glóby oceněný debut Crazy Heart.

Článek

Snímek s Jeffem Bridgesem v hlavní roli vypráví o countryovém písničkáři Otisovi, který se v sedmapadesáti potlouká po jednodenních štacích v malých barech, hraje na kytaru a zpívá, ale hlavně pije, aby spláchl svou bolest. A na své cestě potká sympatickou novinářku Jean a jejího čtyřletého synka Buddyho.

Scott Cooper patří k filmařským talentům, kteří ve své práci spojují práci herce, autora i režiséra. Studoval na Lee Strasberg Theatre and Film Institute v New Yorku. Od konce 90. let se začal objevovat ve vedlejších rolích v televizních seriálech.

Prosadil se také jako herec. Hlavní roli získal ve válečném dramatu Vlčák Rain (2001) a v romantickém dramatu Save It for Later (2003). Scénář napsal k hororu Dům v temnotách (2009), který spoluprodukoval a kde si pod režijním vedením Roberta J. Wilsona zahrál hlavní roli.

Za svého filmařského mentora považuje herce, producenta a režiséra Roberta Duvalla, s nímž se setkal při natáčení dramatu Bohové a generálové (2003) a westernové minisérie Prolomená stezka (2006).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám